Mladi par pao sa zgrade, muškarac poginuo

U ZAGREBAČKOJ Cvjetnoj ulici na kućnom broju 13. noćas oko 1 sat došlo je do svađe između mladog para, nakon čega su pali s trećeg kata zgrade.

Vedran Matešić, 35-godišnji poduzetnik i njegova 22-godišnja djevojka Vesna Biljak, po dolasku Hitne pomoći još su uvijek bili živi te su oboje s teškim tjelesnim ozljedama prevezeni u bolnicu. Ispod prozora na trećem katu zgrade još su uvijek vidljivi tragovi na zidu, koji sliče kao da se netko htio popeti natrag kroz prozor.

Vika, lom i pad

"Ma ti si lud! Ti nisi normalan! Kuda ćeš?!", ispričao je što je čuo za Jutarnji list jedan od susjeda koji je čuo njihovu noćašnju svađu i vidio ih kako leže na tlu. Dodao je kako je i čuo lupanje roleta, lom i tupi pad. Vezu Matešića i Biljak opisao je kao bombastičnu i korak unazad za 35-godišnjeg poduzetnika, a sve je počelo, kako kaže, kad ga je bivša djevojka osramotila rekavši njegovom poslovnom partneru kako je on homoseksualac.

Policiju i Hitnu pomoć pozvao je sin druge susjede, koja izašla van zgrade i otišla straga kako bi vidjela što se dogodilo. "Sjurila sam dolje. Prizor je bio stravičan. On je stenjao. Prvo sam mislila da su se bacili otac i kćer jer je Vesna sitne građe, mršavica.. Malo znam o njoj", kazala je.

Za razliku od Matešića, o kojem su susjedi imali samo riječi hvale, Biljak su okarakterizirali kao "veselu vrtirepku koja se navodno drogirala i liječila u Vinogradskoj bolnici, ali i da je odvukla dragog dečka u krivom pravcu", no isto tako susjedi tvrde kako nipošto nisu stekli dojam kako bi par mogao biti suicidalan.

Djeca slikala tragove krvi

Par je pao s prozora na stražnjem djelu zgrade, samo desetak metara od ulaza u OŠ Cvjetno naselje, a njihova tragedija privukla je brojnu znatiželjnu djecu, koja su mobitelima slikala krvavi trag na betonu ispod zgrade. U nekoliko navrata policajci su pokušali udaljiti mališane od mjesta događaja.

Matešić je oko 2.30 sati umro u bolnici KBC Zagreb, a Biljak je prevezena u KB Sestara milosrdnica, gdje je hitno operirana ali se nalazi i dalje u teškom stanju.

B.V.
Foto: V.H.

Pročitajte više