Mladić iz Osijeka pijan vrijeđao policajce, u stanu mu pronašli 6.4 kg marihuane

OSJEČKO-BARANJSKA policija privela je 25-godišnjaka u čijem je domu pronašla više od šest kilograma marihuane i pištolj, a budući da je pijan vrijeđao policijske službenike i prijetio, policija će ga prijaviti i kazneno i prekršajno, izvijestila je danas policija.

Policija je u nedjelju oko 3:30 primila dojavu da na benzinskoj postaji, na južnoj osječkoj obilaznici, nepoznati muškarac narušava javni red i mir. Ondje je zatekla pijanog 25-godišnjaka koji je, unatoč upozorenjima, cijelo vrijeme vrijeđao i omalovažavao policajce, a kada su nad njim uporabljena sredstva prisile, prijetio je policijskom službeniku.

Pronašli 6.4 kilograma marihuane i pištolj

Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija alkohola u krvi od 2.25 promila, a temeljem naloga osječkog Županijskog suda policija je istoga dana obavila pretragu doma 25-godišnjaka te pronašla deset paketa s ukupno 6.4 kilograma marihuane, pištolj marke "CZ" model 75 s pripadajućim spremnikom, 17 metaka kalibra 9 milimetara i zračnu pušku marke "CZ".

Policija će 25-godišnjaka kazneno prijaviti zbog sumnje u kaznena djela prijetnje prema službenoj osobi te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Protiv počinitelja slijedi i posebno izvješće osječkom Općinskom državnom odvjetništvu, kao i optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja protiv javnog reda i mira te nabave i posjedovanja oružja, naveli su u policiji.

Pročitajte više

 

Pročitajte više