Mladić iz SAD-a oteo tinejdžera, upoznao ga na Grindru. Htio ga ubiti i raskomadati

Holden White Foto: Holden White

MUŠKARAC iz Louisiane priznao je da je oteo tinejdžera homoseksualca kojeg je upoznao na LGBTQ aplikaciji za upoznavanje Grindr s namjerom da ga ubije i raskomada njegovo tijelo.

Chance Seneca (21) priznao je krivnju za otmicu i namjeru da ubije Holdena Whitea, koji je u vrijeme otmice imao 18 godina, kako bi "zadovoljio svoje ubilačke porive". Dodao je da je planirao nastaviti ubijati i druge ljude sve dok ga ne uhvati policija ili ne počini samoubojstvo.

Iako je White preživio napad koji se dogodio 2020., bio je u komi tri dana. U istom tjednu Seneca je pokušao oteti drugog čovjeka i uspješno oteo trećeg.

"Pomislio sam da je to kraj"

White i Seneca upoznali su se na Grindru 2020. kada su bili tinejdžeri. Nakon što su razgovarali oko mjesec dana odlučili su se naći krajem lipnja 2020. u kući Senecina oca. Nakon početnog razgovora Seneca je vezao Whiteu uže oko vrata i počeo ga gušiti.

"Pomislio sam da je to kraj. Posljednje što sam si rekao je da ostanem miran. Stalno sam si ponavljao da ostanem miran", ispričao je White, a prenosi NBC News.

Seneca je zatim nazvao nadležne službe i rekao operateru da je ubio čovjeka jer želi završiti u instituciji za mentalno oboljele osobe. Policija ga je uhitila na mjestu događaja te je optužen za pokušaj ubojstva drugog stupnja.

Tužitelji su rekli u četvrtak da Senecu možda čeka i maksimalna kazna doživotnog zatvora.

Pročitajte više