Mladić iz Sukošana namjerno širio viris HIV-a

PREMA priopćenju PU šibensko-kninske, na tom području je uhićen 21-godišnjak koji je svjesno širio spolno prenosivu bolest. U Policijskoj postaji Vodice dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom iz Sukošana, za kojega je utvrđena osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo prenošenje spolne bolesti.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni u vremenu od 1. kolovoza 2009.g. do 1. veljače 2010.g. na području Šibenika s nekoliko osoba održavao seksualne odnose, znajući da je zaražen spolnom bolešću.

Prema neslužbenim informacijama, mladić je širio virus HIV-a. Mladića su policiji prijavila trojica mladića s kojim je imao seksualne odnose. Mladići su policiji prijavili da su imali spolni odnos s zaraženim bez da ih je on prije toga upozorio na svoju bolest. Zasad se ne zna jesu li i trojica mladića zaraženi virusom HIV-a. Policija sumnja kako ova tri mladića nisu jedina s kojima je zaraženi imao spolne odnose.

Predviđena kazna za kazneno djelo protiv zdravlja ljudi je ili novčana ili do jedne godine zatvora.

Protiv osumnjičenog, povodom prijedloga oštećenih, bit će podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog navedenog kaznenog djela. 

Pročitajte više