Mladić kojega su rastrgali medvjedi u beogradskom ZOO-u bačen u kavez?

BRANKO JOVANOVIĆ, 22-godišnjak koji je prekjučer pronađen mrtav u kavezu s medvjedima u beogradskom Zoološkom vrtu, u trenutku kada je pao u kavez još je uvijek bio živ. Njegova obitelj, kako javljaju srpski mediji, sumnja kako je nesretnog mladića u kavez netko gurnuo.

Prekjučer ujutro, oko 7 sati, čuvari Zoološkog vrta su u kavezu s parom tibetanskih medvjeda pronašli raskomadano tijelo 22-godišnjaka. Jovanoviću su medvjedi izgrizli noge, trbuh i lice, koje je bilo toliko unakaženo da ga policija nije mogla odmah usporediti s pronađenim dokumentima, već je Jovanović identificiran nekoliko sati kasnije.

Obdukcija je do sada, kako piše Blic, ustvrdila da je Branko Jovanović u trenutku pada sa zida bio živ i da je preminuo u istom trenutku kada je njegova glava udarila u tlo, kada je zadobio prijelom vratnog dijela kralježnice. Na njegovom tijelu nisu pronađene rane od noža ili vatrenog oružja.

Različiti su izvještaji o tome je li mladić, koji je u kavezu pronađen gol, u trenutku pada bio obučen ili ne. Prema dosadašnjim rezultatima istrage, mladić je u trenutku pada bio obučen, a njegova je odjeća pronađena krvava i rastrgana, javlja Blic. Isti list, s druge strane, javlja kako obitelj sumnja da je mladić ubijen, budući da smatraju "kako bi medvjedi rastrgali i njegovu odjeću, da je u odjeći bačen u kavez".

Neki mediji prenose izjavu direktora beogradskog Zoološkog vrta Vuka Bojovića, koji kaže kako je mladićeva odjeća ostala netaknuta, dok je njegovo tijelo raščetvoreno.

Policija, čija je istraga za sada otežana jer se niti jedan od svjedoka nije javio, za sada ne isključuje mogućnost ubojstva, kao ni samoubojstva ili slučajnog pada.

U kavezu su, osim mladićeva mobitela, pronađena još dva mobilna telefona. Prema tvrdnjama obitelji, mladić je posjedovao samo jedan telefon. Kako javlja Kurir, nije isključena mogućnost da je u kobnom trenutku još netko bio s mladićem, a činjenica je i da su kraj njega pronađena tri mobitela, pri čemu je jedan pronađen u njegovom džepu, drugi nedaleko od kaveza, a treći na terasi s koje je pao.

Trojica mladića, koja su s Jovanovićem na dan njegove smrti otišli na Festival piva, kazali su kako je mladić jedno vrijeme bio s njima, ali se potom izgubio. Policija će obaviti obavijesne razgovore s mladićima s kojima se 22-godišnjak istoga dana družio.

Neki mediji javljaju kako je Jovanović u trenutku pada bio pod utjecajem alkohola i opijata. Policija radi na utvrđivanju identiteta vlasnika mobilnih telefona pronađenih kod preminulog. Prema nekim informacijama, mladić je možda sudjelovao u fizičkom sukobu koji se dogodio na dan njegove smrti, a u kojemu je sudjelovala grupa mladića.

Foto: Kurir

Pročitajte više