Mladić koji je izvlačio ljude iz busa u Italiji: Bio sam u šoku, vozač je bio mrtav

Foto: EPA

Gambijski radnik Boubacar Toure (27) koji radi u Fincantieriju zajedno sa svojim kolegom postao je jedan od heroja spašavanja putnika iz autobusa koji je pao s nadvožnjaka u Mestreu, blizu Venecije.

Podsjetimo, 21 osoba je poginula, dok ih je preko 15 ozlijeđeno i u bolnicama. Među poginulima je i Hrvatica  (24), dok je njezin suprug teško ozlijeđen, ali stabilno. Bračni par bio je u Italiji na medenom mjesecu.

Toure je ispričao za Gazzettino da je pomogao vatrogascima da iz vozila izvuku četiri osobe, među kojima je bila i djevojčica, koju je potom povjerio bolničarima. Kaže da je prvo vidio plamen kroz prozor stana u kojem živi i isprva nije shvatio da je riječ o autobusu.

"Bio sam u šoku. Osim njih sam čak uspio izvesti i jednog malog psa", rekao je mladić.

"Vozač je bio mrtav, vatrogasac mi je rekao da moramo misliti na žive..."

Dvojica radnika iz Gambije, nakon što su završila smjenu u tvornici koja je nekoliko stotina metara udaljena od mjesta nesreće, odmah su potrčala prema autobusu koji se zapalio kako bi pokušali pomoći.

"Vidio sam vozača u kabini autobusa, ali on je već bio mrtav", rekao je Boubacar. "Vatrogasac mi je tada rekao da moramo misliti na žive, ozlijeđene, pa sam mu pomogao izvući te ljude, iznijeti ih van", ispričao je 27-godišnjak.

Pročitajte više