Mladić opljačkao slijepca. Čovjek dozivao pomoć pa ga je mladić bacio i pretukao

Ilustracija: Shutterstock

MLADIĆ star 19 godina u Murskom Središću je napao, pretukao i opljačkao slijepog čovjeka. DORH je podignuo optužnicu.

"Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 31. listopada 2022., nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (2003.) zbog počinjenog kaznenog djela razbojničke krađe iz čl. 231. st. 1. Kaznenog zakona", stoji u priopćenju DORH-a.

"Okrivljenog 19-godišnjaka tereti se da je 9. rujna 2022., na ulici u Murskom Središću, prišao 46-godišnjaku (slijepa osoba) i kraće se vrijeme kretao uz njega, a zatim gurnuo ruku u džep njegovih hlača i oduzeo mu novac.

Kada je oštećeni 46-godišnjak shvatio da mu je iz džepa oduzet novac, počeo je dozivati pomoć, a okrivljeni 19-godišnjak ga je, tereti ga se, rukama odgurnuo i oborio na tlo te ga dva puta rukom i nogom udario u glavu i tijelo pa pobjegao s novcem", piše DORH.

"Okrivljeni 19-godišnjak se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Čakovcu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i okrivljeniku produljilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela", dodaje se.

Pročitajte više