Mladići spalili živu beskućnicu, Španjolci šokirani

TROJICA španjolskih mladića našla su se u policijskom pritvoru u utorak zbog sumnje da su zapalili živu beskućnicu što je šokiralo i zaprepastilo stanovnike Barcelone.

Predstavnik policije je rekao kako je zločin koji su počinili ovi mladi pripadnici srednje klase "nerazumljiv" te da je žrtva "nasumice izabrana".

Dvojica 18-godišnjaka naišla su na ženu, Mariu Rosariu, koja se spremala na spavanje u javnom prostoru u kojem se nalazio bankomat.

Iz tog prostora su izlazili i u njega ulazili nekoliko puta, vrijeđajući 51-godišnju beskućnicu dok ih ona nije izgurala iz prostora, te zakračunala vrata, stoji u medijskim izvješćima.

Njihov 16-godišnji prijatelj kojeg žena nije povezala s prvom dvojicom, nagovorio ju je da otvori vrata, što su dvojica starijih napadača iskoristili da ponovno uđu u prostor. Ženu su potom polili petrolejem i zapalili je. Nesretna je beskućnica od ozlijeda preminula u bolnici.

Sigurnosne su kamere snimile događaj što je policiji omogućilo da uhiti osumnjičene koji su plačući priznali zločin. Prema španjolskim medijima počinitelji su identificirani kao Ricard P.B. (18), P.S. (18), and Juan Jose M.R. (16).

Oni tvrde da su "izgubili kontrolu i povrijedili ženu više nego li su namjeravali", saznaje se iz policijskih izvora.

Pročitajte više