Mladiću u Zagrebu trajno oduzet BMW, dobio i kaznu od 41.000 kuna. Evo zašto

Ilustracija: Shutterstock

POLICIJA je 23-godišnjaku u Zagrebu oduzela BMW. Mladić je prekršio cijeli niz propisa, a policija je objasnila za što ga je sve kaznila. Na kraju je dobio i novčanu kaznu od 41.000 kuna.

"U subotu, 22. listopada 2022. godine oko 11.25 sati u Zagrebu na Čulinečkoj cesti, policijski službenici su tijekom  nadzora prometa zaustavili osobni automobil varaždinskih registarskih oznaka kojim je upravljao 23-godišnjak", piše policija u priopćenju.

"Kontrolom vozača su policijski službenici utvrdili  da osumnjičeni upravlja vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije. Također je utvrđeno kako mu je, zbog skupljenih negativnih bodova, rješenjem nadležnog tijela određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine, odnosno do lipnja 2024. godine.

Ujedno je utvrđeno da 23-godišnjak za vrijeme upravljanja vozilom nije bio vezan sigurnosnim pojasom te se odbio testirati na prisutnost droga u organizmu. Zbog svega navedenog policijski službenici su osumnjičenome privremeno oduzeli osobni automobil varaždinskih registarskih oznaka, vozilo je smješteno na štićeni prostor do donošenja odluke o prekršaju.

Policijski službenici su potom 23-godišnjaka odveli na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 41.000 dok mu je osobni automobil marke BMW varaždinskih registarskih oznaka, trajno i bez naknade oduzet", objavila je policija.
 

Pročitajte više