Upozorenje roditeljima: MMS kapi su štetne za zdravlje, nema čudesnog lijeka za autizam

Foto: Shutterstock, Al Jazeera

GRAĐANSKA INICIJATIVA „Pomozimo djeci s invaliditetom“ upozorava roditelje djece s autizmom na opasnosti primjene CD protokola i MMS kapi. Inicijativa traži osnivanje dijagnostičko-rehabilitacijskih centara na području cijele Hrvatske.

"Od prvog prosvjeda u prosincu 2012. godine upozoravamo na nedostatak sustavne potpore djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima na području cijele Republike Hrvatske. Ističemo da je UNICEF s nadležnim ministarstvima još 2014. godine potpisao sporazum o osnivanju dijagnostičkih centara no do sada je to mrtvo slovo na papiru.Stoga nas ne začudi da mnogi roditelji u očaju, bez pravih informacija i bez stručne pomoći i sustavne potpore traže rješenja u alternativnim načinima liječenja, primjenjujući pri tome i za zdravlje opasne supstance poput industrijskih izbjeljivača. Tražili smo od ministarstava da se očituju u kojoj je fazi provedba sporazuma, no odgovor ni do danas nismo dobili", poručuju iz Inicijative.

Apeliraju na roditelje djece s autizmom da ne slušaju one koji promoviraju i primjenjuju CD protokol , te da ne daju MMS kapi djeci s autizmom jer su iste "štetne po zdravlje, nisu za konzumaciju".

"Nema čudesnog lijeka za autizam! Autizam je neurobiološki poremećaj rada mozga i vjerujemo da ( kad se i ako se pronađe lijek ) da će to biti objavljeno u svim medijima i dostupno za svu djecu. Ono što svi trebamo je - tražiti da se osobama s autizmom osigura sustavna podrška države i društva kroz cijeli njihov život - od rođenja do starosti, kako njima tako i njihovim obiteljima", kažu iz Inicijative.
 

Pročitajte više