Mobilkom Austria kupuje srpski Mobtel

POTPREDSJEDNIK Vlade Austrije i ministar za infrastrukturu, Hubert Gorbah,  danas se susreo s potpredsjednikom srpske Vlade, Velimirom Ilićem koji je izrazio podršku austrijske Vlade Mobilkomu Austria u namjeri da kupi Mobtel, srpskog mobilnog operatera.

U pratnji ministra Gorbaha bili su i predstavnici austrijskih gospodarstvenika i ulagači, Jozef Taus i Martin Šlaf te generalni direktor Mobilkom Austria i potpredsjednik Upravnog odbora Telekoma Austria, Boris Nemšić.

"Austrijska je Vlada vrlo zainteresirana za povezivanje s Jugoistočnom Europom, posebno Srbijom, i upotrijebit će svoj politički utjecaj u pružanju podrške austrijskom mobilnom operateru u nastojanju da preuzme preostali dio dionica srpskog mobilnog operatera Mobtela. Nadamo se da će srpska Vlada početi s privatizacijom preostalog dijela Mobtela", rekao je Gorbah na današnjoj konferenciji za novinare u međunarodnom press centru u Beogradu.

Prije nekoliko dana Bogoljub Karić, suvlasnik Mobtela, u Beču je potpisao ugovor o prodaji svojih dionica konzorciju austrijskih ulagača.

"Mobilkom Austria je sad u poziciji započeti pregovore s Vladom Srbije o kupnji preostalih dionica Mobtela. Već smo iskazali interes za tržište Srbije koje bi se dobro uklopilo u strategiju mobilkom Austria Grupe za Jugoistočnu Europu. , izjavio je Boris Nemšić, generalni direktor Mobilkoma Austria i potpredsjednik Upravnog odbora Telekoma Austria.

Ovim ulaganjem u Mobtel Austrija postaje jedan od najznačajnijih ulagača u Srbiji.

Pročitajte više