MOBMS: Gašparlin izmislio priču o kolektivnom samoubojstvu branitelja

HRVATSKI branitelj Željko Gašparlin iz Varaždina, koji je preko internetskog portala Index.hr jučer najavio da će prije Božića počiniti kolektivno samoubojstvo s 27 suboraca ako se ne riješi njihov težak socijalni i materijalni status, priznao je da ta skupina ne postoji i da je izmislio cijelu priču, izjavio je novinarima glasnogovornik Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (MOBMS) Berislav Živković nakon današnjeg razgovora s njim u Ministarstvu.

Gašparlina su prije podne primili Herman Vukušić, pomoćnik ministrice u MOBMS-u i savjetnik u Ministarstvu Predrag Matić.

Unatoč tomu što je to težak prekršaj i podmetanje javnosti, budući da poznajemo Gašparlinov težak položaj, protiv njega nećemo podignuti nikakvu tužbu, rekao je Vukušić.

Bez obzira na to što učinili teško ćemo moći spriječiti sva samoubojstva hrvatskih branitelja, istaknuo je Vukušić i dodao da o tome puno ovisi i odnos medija prema toj pojavi. Naglasio je da će "svaki idući pokušaj takve manipulacije pitanjem suicida Ministarstvo iskoristiti sva pravna sredstva da se takav pokušaj sankcionira".

"Jasno nam je da su branitelji u tešku položaju", istaknuo je i dodao da je ove godine isplaćeno 400 posto više novca nego prošle za jednokratne novčane pomoći odnosno 1,2 milijuna kuna te da će se i iduće godine zadržati taj oblik pomoći.

Nakon te izjave novinari koji su prije podne čekali pred zgradom Ministarstva Vukušića su pitali gdje je Gašparlin, na što je on odgovorio da je otišao kući.

Pročitajte više