Modernizira se tramvajska infrastruktura u Osijeku, radovi gotovi do kraja godine

Do kraja ove godine očekuje se završetak radova na modernizaciji osječke tramvajske infrastrukture vrijedni 35 milijuna eura, najavio je danas osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Gradonačelnik je sa suradnicima obišao gradilište na raskrižju Radićeve ulice i Europske avenije u središtu grada naglasivši kako će ta dionica biti puštena u promet sutra u popodnevnim satima.

Stižu i novi tramvaji

Sutra će ovaj dio prometnice biti u funkciji, čime će se rasteretiti obilazni putevi, kazao je Radić i podsjetio da modernizacija obuhvaća  9,. kilometara tramvajske infrastrukture s novim stajalištima.

Radić je također najavio da će od ožujka sljedeće godine u Osijek početi stizati 10 novih niskopodnih tramvaja vrijednih 25 milijuna eura, koji će podići razinu usluge i sigurnosti javnog prijevoza na području grada.

Po završetku modernizacije tramvajske infrastrukture planira se preseljenje remize na Zeleno polje, istaknuo je dodavši kako javnosti uskoro biti predstavljeno i idejno rješenje.

Direktor Gradskog prijevoznog poduzeća (GPP) Goran Pajnić, tijekom obilaska gradilišta napomenuo je da će u rekonstrukciju ići i parking u blizini raskrižja, u duljini od 250 metara, čije će troškove snositi Grad Osijek.

Prema njegovim riječima radovi se nastavljaju dalje i već nakon Uskrsa započinju na dionici od raskrižja Trpimirove i Europske avenije, u dužini od 370 m, do Kuhačeve ulice, s istočne strane.

Pročitajte više