Moguća prodaja braniteljskog dioničkog udjela u Ini

JADRANKA KOSOR, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, izjavila je, povodom moguće prodaje Ininih dionica u vlasništvu Fonda hrvatskih branitelja, kako se veteranima Domovinskog rata manipulira i da se u samom Fondu o tome uopće nije raspravljalo, javlja Večernji list.

O prodaji braniteljskog dioničkog udjela u Ini odlučuje Upravni odbor Braniteljskog fonda kojemu je, po Zakonu o pravima hrvatskih branitelja i njihovih obitelji, na čelu ministrica Kosor. Stoga je ona valjda upućena je li Upravni odbor donosio bilo kakve odluke u tom smislu.

Kosor nije sigurna čije su točno najave da bi Fond mogao "prepustiti" svoje dionice bilo mađarskom MOL-u, bilo austrijskom OMV-u. Tek je rekla da Fond najviše zanima vlastita stabilnost, pa je i poručila da će ista organizacija donijeti odluku koja je najbolje za hrvatske branitelje.

O daljnjim potezima samoga Fonda dogovorit će se sa svojim kolegama iz Upravnog odbora i to na sjednici koja će se dogoditi još ovaj tjedan.

Kosorica nije ni potvrdila niti opovrgnula moguću prodaju braniteljskih dionica. Ipak, dometnula da će se tražiti izričit nadzor Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, ali zbog čega točno nije objasnila.

Ig.M.

Pročitajte više