Moisiu čestitao Bushu, izrazio spremnost za borbu protiv terorizma

ALBANSKI predsjednik Alfred Moisiu čestitao je u ponedjeljak američkom predsjedniku Georgeu W. Bushu na uhićenju iračkoga diktatora Sadama Huseina izrazivši spremnost svoje zemlje na daljnje sudjelovanje u borbi protiv terorizma.

Izražavajući zadovoljstvo uhićenjem koje je označio kao "veliku pobjedu u borbi protiv terorizma", Moisiu, čija zemlja ima nekoliko desetaka svojih vojnika u sklopu koalicijskih snaga u Iraku, izrazio je spremnost za nastavak borbe protiv međunarodnog terorizma i odlučnost albanskoga naroda da u toj borbi bude stalni saveznik.

Uhićenje iračkog diktatora Sadama Huseina od jučer je glavna vijest u Albaniji, koja se od početka priključila američkim koalicijskim snagama.

Svi kosovski dnevnici na albanskome na prvim stranicima objavljuju šire izvješće o velikom uspjehu američkih snaga u borbi protiv međunarodnog terorizma. Dnevnik "Zeri" navodi kako se irački diktator Sadam Husein od nedjelje nalazi u rukama bivšeg zapovjednika američkog KFOR-a na Kosovu Richarda Sancheza, koji je od srpnja 1999. do lipnja 2000. bio zapovjednik američkih mirovnih snaga na Kosovu u sklopu KFOR-a, sektor Istok.

Vodeći kosovski čelnici, koji su od početka podržali su borbu koalicijskih snaga protiv međunarodnog terorizma, pozdravili su najnoviju pobjedu američkih snaga u Iraku.

Pročitajte više