Moisiu: Status Kosova ne treba odugovlačiti unedogled

ALBANSKI predsjednik Alfred Moisiu na sastancima sa stranim državnicima tijekom Opće skupštine UN-a posvetio je posebnu pozornost pitanju Kosova i naglasio da status te pokrajine ne treba odugovlačiti unedogled, javljaju u petak mediji u Tirani.

Moisiu je na susretima s glavnim tajnikom UN-a Kofijem Annanom i američkim državnim tajnikom Colinom Powelom iznio stajališta albanske države prema situaciji na Kosovu, naglasivši da Tirana pridaje poseban značaj produbljenju unutarnjih reformi, razvoju demokracije i povećanju sigurnosti na Kosovu.

"Stabilnost Kosova ima veliki značaj za stabilnost regije i zato smo podržali reforme i postignuća na izgradnji i jačanju demokratskih institucija, povratku izbjeglih, osudili nasilje i ohrabrivali sve inicijative za jačanje demokratskog društva", kazao je Moisiu.

"Albanija je potaknula i podržala napore za početak dijaloga između Prištine i Beograda. Ali Albanija ocjenjuje da se budućnost Kosova, odnosno konačni status, ne treba odugovlačiti unedogled", zaključio je Moisiu.

Pročitajte više