MOL o susretu Sanader - Hernadi: Bajka da se tu dogodilo nešto nezakonito

IZ MAĐARSKOG MOL-a su danas komentirali susret bivšeg premijera Ive Sanadera i predsjednika Uprave te tvrtke Zsolta Hernadija koji se u zagrebačkom restoranu Marcelino dogodio u jesen 2009. godine.

Snimka sa toga susreta danas je potvrđena kao dokaz na suđenju Sanaderu zbog primanja 10 milijuna eura mita kako bi upravljačka prava hrvatske naftne kompanije INA prenio na mađarsku tvrtku.

> Video - Turudić opet u sukobu sa Sanaderom: "Da je po vašem, ovo suđenje bi bilo vašar!"

"Iako MOL ne sudjeluje u suđenju možemo reći da nema ništa čudno ili neuobičajeno u činjenici da se direktor Uprave MOL Grupe, najveći investitor u Hrvatsku, i bivši hrvatski premijer sastaju u restoranu u Zagrebu u jesen 2009. godine", pišu u priopćenju iz MOL-a te dodaju kako se Hernadi, kao predsjednik Uprave jedne od najvećih energetskih kompanija u centralnoj Europi, u deset godina susreo sa 42 premijera.

"Taj susret nije bio tajan. Inini zaposlenik je u Ininom automobilu Hernadija dovezao u restoran. Bivši premijer je još uvijek bio štićena osoba te je na sastanak došao u pratnji policajaca i zaštitara", pišu iz MOL-a te dodaju da su Sanader i Hernadi ručali u jednom od najpoznatijih zagrebačkih restorana u kojem postoji natpis da se prostor snima.

"Zaključiti da se nešto tajno ili nezakonito događa je realno kao bajka", napisali su iz MOL-a te dodali kako odbacuju te optužbe. "Nije bilo plaćanja ili bilo kakvih dogovora o plaćanju sa bilo kojim političarom ili donositeljem odluka prije, tijekom ili poslije potpisivanja dioničarskog ugovor a sa Inom", zaključuju iz MOL-a. 

Pročitajte više