Monstrum ubio dupina hicem iz sačmarice dok je iskakao iz mora!

VJEŠTAČENJEM na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu utvrđeno je da je mužjak dobrog dupina koji je prije 20 dana pronađen u uvali Nozdra na otoku Kapriju ubijen hicem iz sačmarice!

Podsjećamo, tijelo odraslog mužjaka dobrog dupina pronašli su bračni par Darija i Goran Krička, te su ga u teglju odvezli do Jadrije i pozvali voditelja projekta "Spašavanje posljednjih jadranskih dupina" Hrvoja Gomerčića. Kad su ga pronašli, dupin je bio privezan o hrid.

Vještačenjem je utvrđeno da je dupin bio star deset ili 11 godina, a ubijen je oko mjesec dana prije nego što je pronađen. Dupin je pogođen sačmom u lijevu stranu prednjeg dijela tijela. Hitac je izazvao unutarnje krvarenje koje je usmrtilo dobrog dupina.

Liječnički tim koji je vršio vještačenje smatra da je dupin pogođen dok je iskakao iz mora. Rane na tijelu nisu bile vidljive odmah nakon pronalaska zato što je truplo bilo u stadiju raspadanja.

Nagađa se da je dupin ubijen sačmom iz lovačke puške. Ukoliko pronađu počinitelja, prijeti mu kazna između 25.000 i 200.000 kuna, a mogao bi i završiti u zatvoru s obzirom na to da je dobri dupin zaštićena vrsta.

Pročitajte više