Monstrumu Fritzlu laknulo što je suđenje završilo

SVOJU prvu noć nakon presude kojom mu je određen doživotni boravak iza zatvorskih rešetaka, austrijski monstrum Josef Fritzl je proveo uz strogi nadzor kako slučajno ne bi počinio samoubojstvo. No, ako je vjerovati zatvorskim izvorima, Fritzl ni ne pomišlja na to da si oduzme život jer mu je zapravo "laknulo što je suđenje završilo".

> Elisabeth Fritzl i djeca zbog medijske hajke ponovno traže novi dom

> Video: Fritzl osuđen na doživotni zatvor!

> Fritzl iz našeg sokaka

Umirovljeni elektro-inženjer, koji će idućeg mjeseca proslaviti 74. rođendan, proglašen je krivim po svim točkama optužnice - od ubojstva iz nehaja sina Michaela, do silovanja, incesta, zlostavljanja i držanja u ropstvu kćeri Elisabeth i djece. Sud mu je odredio doživotno smještanje u psihijatrijsku ustanovu, kako više nikad ne bi nikome naudio. Iz zatvora u Sankt Pöltenu, tijekom narednih dana će biti prebačen u psihijatrijsku kliniku u Beču, gdje će ga psihijatri započeti podvrgavati terapiji.

Erich Huber-Guensthofer, zamjenik direktora zatvora, rekao je kako je Fritzl prve noći nakon presude, prema riječima psihijatara koji su ga pregledali, spavao začuđujuće dobro. Presudu koja mu je izrečena, i sam je očekivao.

I.M.
Foto: AFP/Bild

Pročitajte više