"Montera prozora" Paravinju sumnjiče za još šest silovanja i pokušaja silovanja u BiH?

DRAGANA PARAVINJU, vozača koji tvrdi da je ubio Antoniju Bilić iz Drniša, sumnjiči se za još šest silovanja i pokušaja silovanja na Palama i u Istočnom Sarajevu u Republici Srpskoj.

Žrtve Dragana Paravinje su se policiji počele javljati kada su vidjele vozačeve fotografije u novinama, dok se do tada iz straha nisu odlučivale na taj potez, piše srpski Press. Izvor iz MUP-a RS im je rekao da je Paravinja napadao žene u razdoblju od 1999. do 2002. godine na području Istočnog Sarajeva. Tada je živio na Palama, a radio je kao monter krovnih prozora i gromobrana.

"Odmah ju je počeo pipati po intimnim dijelovima tijela"

"U petak nam se javila žena iz Istočnog Sarajeva i prijavila da je u novinama prepoznala sliku Dragana Paravinje, koji ju je 2002. godine pokušao silovati", kazao je izvor iz MUP-a RS te dodao kako je žena ispričala da je u to vrijeme radila na Jahorini.

"Jedne večeri, kada se s posla vraćala kući, usput ju je pokupio nepoznati vozač koji ju je pokušao silovati", kazao je izvor te dodao kako zbog straha slučaj nikada nije prijavila policiji. Fotografija u novinama ju je nagnala da otkrije svoju tajnu. U prijavi je iznijela poprilično sličan scenarij pokušaja silovanja kakav je Paravinja kazao i u slučaju Antonije Bilić.

Prvo ju je povezao automobilom, a potom je iznenada zaustavio vozilo pored šikare. "Odmah ju je počeo pipati po intimnim dijelovima tijela, a potom je izašao iz automobila i skinuo je golu", kazao je izvor iz MUP-a RS te dodao kako žena Paravinji nije pružala otpor, jer je znala da se ne može suprotstaviti fizički jačem Paravinji.

"Predator kojega uzbuđuje borba i nemoć žena"


"Potpuno se opustila i izgleda da ju je upravo to spasilo od silovanja, jer Paravinja nije mogao postići erekciju. Očigledno je da je on predator kojega uzbuđuje borba i nemoć žena", kazao je izvor i dodao da ovu ženu nije mogao silovati, jer mu nije pružala otpor. MUP-u RS se 2002. godine javilo pet djevojaka koje su tvrdile da su Paravinjine žrtve, a policija je odmah obavijestila tužitelje koji su, u nedostatku dokaza, obustavili istrage.

"Uglavnom se radilo o mlađim djevojkama i studenticama koje su iz obližnjih mjesta putovale prema Jahorini ili su odlazile na fakultet i u studentski dom na Pale", kazao je izvor te dodao kako je većina djevojaka napad opisala na sličan način, odnosno da ih je Paravinja pokušao ugurati u svoj automobil. Među žrtvama su bile i djevojke koje su stopirale, ali i one koje su se jednostavno našle uz cestu.

Istrage obustavljene zbog manjka dokaza

Serija prijava je počela nakon što je policija 2002. godine uhitila Paravinju zbog silovanja djevojke u mjestu Dvorište u općini Pale. Paravinja je dva mjeseca kasnije pušten iz pritvora, a BiH je 2005. godine raspisala tjeralicu za njim jer se nije pojavljivao na suđenju. Izvor kaže da su se Paravinjine žrtve nakon toga uhićenja počele javljati policiji koja je o tome obavještavala nadležno Tužiteljstvo. No, nije bilo dokaza i istrage su obustavljene.

"Nijedna djevojka poslije napada nije napravila ginekološki pregled koji bi potvrdio prijavu, a mi nismo imali svjedoke", zaključuje izvor iz MUP-a RS.

> Tijek potrage za Antonijom pratite ovdje

Pročitajte više