More u Istri poplavljuje rive

Rovinj Screenshot: what`sup cams

"More prelijeva na više lokacija diljem zapadne Istre, u nastavku jutra slično! Antenal je zatvoren za sav promet", javio je jutros Istramet.

A da se more prelijeva na rive, vidi se i na fotografijama. I to ne samo u Hrvatskoj već i u Sloveniji.

Rovinj, Fažana, Umag, Vrsar, Poreč, Novigrad samo su neki od gradova u kojima se izlilo more.

IstraIN portal piše kako je poplavljen centar Rovinja, ali i uvala Valdibora, gdje se nalazi veliki parking, pa su iz Komunalnog servisa Rovinj uputili upozorenje građanima da pripaze na svoja vozila. Zatvorili su prvo dio, a kasnije i cijelo parkiralište kako bi smanjili mogućnost štete.

Prema njihovim informacijama, poplavljene su i fažanska, porečka i umaška riva te riva u Vrsaru, ali i novigradski Antenal koji je u potpunosti zatvoren, a zbog vremenskih uvjeta na cesti Antenal-Novigrad policija usmjerava vozače da koriste Istarski ipsilon.

U Umagu je more poplavilo i jedan ugostiteljski objekt.

"Promjenjivo oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom te mjestimice obilnom oborinom. Sredinom dana prestanak oborina te zatim postupno smanjenje naoblake. Jako i vrlo jako jugo sredinom dana će okretati na jugozapadni i zapadni vjetar te malo oslabjeti. More umjereno valovito i valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 19 do 22°C", stoji u prognozi DHMZ-a za danas.

Fazana jutros

Objavljuje Dragana SabadošČetvrtak, 26. listopada 2023.
Izola; Foto: Tomaž Primožič/Bobo/Pixsell

 

Pročitajte više