MORH: Jedan pilot MiG-a otpušten iz bolnice, drugi uspješno operiran

Foto: DVD Voćin

PILOTI aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva MiG-21 dvosjeda, koji se jučer srušio u Virovitičko-podravskoj županiji, u stabilnom su zdravstvenom stanju, jedan je iz bolnice otpušten kući, a drugi je uspješno operiran, priopćio je MORH.

MiG-21 dvosjed HRZ-a srušio se u utorak oko 14 sati na području Voćina tijekom planske obučne aktivnosti, a dvojica pilota su se uspješno katapultirala i prizemljila. 

Ministarstvo obrane RH priopćilo je danas da su obojica pilota, koji su prevezeni u bolnicu u Zagrebu, u stabilnom stanju. 

"Jedan pilot je nakon liječničkog pregleda zbog praćenja zdravstvenog stanja tijekom noći hospitaliziran te je jutros otpušten kući. Drugi pilot danas je u jutarnjim satima uspješno operiran", dodaju iz MORH-a.

Kriminalistička vojna policija i glavni zrakoplovni vojni istražitelj provest će istragu pada vojnog zrakoplova MiG-21 dvosjeda, rečeno je na konferenciji za novinare MORH-a i HV-a, održanoj sinoć u vojarni "Pukovnik Marko Živković" na zagrebačkom Plesu.

Piloti su prijavili "određene probleme u radu motora", istaknuto je na tiskovnoj konferenciji, na kojoj su sudjelovali ministar obrane Mario Banožić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj i zapovjednik HRZ-a brigadni general Michael Križanec.

Hranj je pohvalio sve sastavnice Oružanih snaga RH, policiju, Civilnu zaštitu te HGSS, koje su "brzo i organizirano krenule u traganje i spašavanje i našle pilote". 

Piloti su s mjesta nesreće prevezeni u Zagreb helikopterom HRZ-a te su sanitetskim vozilom prebačeni u bolnicu na daljnju medicinsku obradu.

Pročitajte više