MORH produžio rok za prijave na natječaj za stipendije programa "Kadet 2003"

U OKVIRU vojno-civilnog programa "Kadet 2003", Ministarstvo obrane produžilo je do 15. rujna rok za prijavu na natječaj za 100 stipendija u ovoj akademskoj godini.

Riječ je o stipendijama za studente koji upišu jedan od izabranih fakulteta koji u okviru programa "Kadet" nakon što ga završe još jednu godinu stječu vojnu izobrazbu. Nakon toga dobiju i čin poručnika.

Stipendija uključuje novčani dio, smještaj i hranu.

MORH produženjem natječaja želi omogućiti natjecanje za stipendiju i onima koji će fakultet upisati u 2. upisnom roku, te onima koji su se već upisali ali nisu uspjeli kompletirati dokumentaciju potrebnu za prijavu na natječaj.

Cilj je, navodi se u priopćenju, prikupiti što veći broj prijava na natječaj kako bi se odabrali što kvalitetniji kandidati.

Do sada je na natječaj pristiglo 110 valjanih prijava, najviše s područja Zagrebačke županije, Splitsko-Dalmatinske i Sisačko-Moslavačke.

Najviše kandidata prijavljenih na natječaj upisalo je Fakultet prirodoslovno matematičkih znanosti, Fakultet strojarstva i brodogradnje (i u Zagrebu i u Splitu), te Kineziološki fakultet.

U priopćenju se također navodi da je u tijeku uređenje smještajnih objekata u Zagrebu i Splitu te da će do početka akademske godine biti osiguran smještaj za minimalno 50 studenata.

Pročitajte više