MORH: Zadarski vatrogasci nisu tražili pomoć iz zraka

OPERATIVNO vatrogasno zapovjedništvo Oružanih snaga RH u ponedjeljak nije zaprimilo nikakav zahtjev za angažiranjem kanadera na području Velebita, priopćilo je danas Ministarstvo obrane (MORH).

MORH je time opovrgnuo napise u današnjem Večernjem listu da su zadarski vatrogasci neuspješno tražili pomoć iz zraka, dok je jedan kanader gasio požar u Tivtu u Crnoj Gori, te da je Operativno vatrogasno zapovjedništvo pokušalo prikriti istinu, tvrdeći da je jedan kanader angažiran u Puli.

U priopćenju se navodi da je, na zamolbu crnogorskih vlasti, jedan hrvatski kanader u ponedjeljak sudjelovao u gašenju požara nadomak Tivta, koji je zaprijetio samom gradu, odakle se, nakon zapinjanja u električni vod, vratio oštećen.

Podsjeća se da su vatrogasne snage Hrvatske vojske istoga dana sudjelovale u gašenju više požara na Hvaru, u Vodicama, te na Učki i Velebitu.

MORH tvrdi da zadarski vatrogasci nisu tražili pomoć, te da je riječ o neistinama i klevetama na račun postrojba OS RH angažiranih na gašenju požara.

"Za upitati se kome je potrebno na takav način uzbunjivati domaću javnost i vrijeđati dostojanstvo onih pripadnika Oružanih snaga koji već mjesecima ulažu maksimalne napore u borbi s vatrenom stihijom", stoji u priopćenju koje je potpisao načelnik MORH-ove Službe za odnose s javnošću.

Pročitajte više