Morić: Nedopustivo je da Fehir i dalje obnaša dužnost u hrvatskoj policiji

ZAMJENIK predsjednice Demokratskog centra (DC) Joško Morić izjavio je danas kako je "nedopustivo da Krunoslav Fehir, policajac i svjedok pokajnik u slučaju navodnih ratnih zločinaca u Osijeku početkom 90-ih godina, još uvijek obnaša svoju dužnost u hrvatskoj policiji".

Na konferenciji za novinare, održanoj ispred zgrade Policijske uprave istarske, Morić je ocijenio kako je u ovom slučaju riječ o manipulaciji vladajuće stranke, te da je riječ o pravnom i političkom, pravosudnom i moralnom presedanu, ali i skandalu.

"Čovjek koji je najprije u javnost a potom tijekom istrage istražnom sucu priznao da je počinio jedno od najtežih kaznenih djela, umjesto da kao i ostali osumnjičenici takve vrste zločina bude u pritvoru dok traje istraga, on je državni službenik u PU istarskoj, što je pravni i moralni presedan na granici pravnosudnog i moralnog skandala", istaknuo je Morić.

Napomenuo da toga, osim u Hrvatskoj, nema nigdje u zemljama razvojne demokracije.

Potpredsjednik DC-a također je ocijenio kako bi Fehir, da nije teretio Branimira Glavaša, "danas sigurno bio u istražnom pritvoru".

"Slučaj Glavaš je iznimno politički opterećen i manipuliran u dnevno političke svrhe koje trebaju HDZ-u. Naime, u javnost je manje poznata činjenica da se, nakon što je Glavaš izišao iz HDZ-a, u tu stranku učlanio Krunoslav Fehir", kazao je Morić. Ustvrdio je kako predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks svojim istupima daje političko opterećenje cijelom slučaju .

"Njegove izjave kako nema pojma što se u to vrijeme događalo kada je bio predsjednik Kriznog štaba za istočnu Slavoniju te da u vrijeme kada su se ubojstva događala nije bio u Osijeku, nevjerojatne su", kazao je zamjenik predsjednice DC-a Joško Morić.

Pročitajte više