Morski pas približava se hrvatskoj obali?

VELIKI morski pas zamijećen je u nedjelju u moru između plaža Veliki pijesak i Utjeha kod Ulcinja, priopćila je danas Lučka kapetanija Bar, prenosi Cropress.

Budući da je patrola uočila morskog psa na udaljenosti od samo 500 metara od obale, kapetanija je naredila kupačima sa tih plaža da izađu iz mora, a kupači koji su doplivali najdalje od obale ukrcani su na gliser Kapetanije.

"Patrola Lučke kapetanije jučer, oko 14.30 sati, bila je na tri metra od morskog psa, koji se nalazio na oko 500 metara od obale između Velikog pijeska i Utjehe", izjavio je glavni republički nautički inspektor plovidbe, Mirko Fuštić, dodavši kako točnu veličinu morske psine nije mogao ocijeniti.

Zakupcima barskih plaža naloženo je da na plažama izvjese crvene zastave, koje kupačima signaliziraju zabranu kupanja zbog opasnosti.

Ovo je drugi put ovog mjeseca da je morski pas primjećen u crnogorskom dijelu jadranske obale, a prošlog tjedna ribari iz Herceg Novog prijavili su da su ga primijetili u moru blizu Prevlake, između Crne Gore i Hrvatske.

Početkom lipnja u Herceg Novom uhvaćen je morski pas - ljudožder dug tri i pol metra i težak oko 200 kilograma.

Ma.N.

Pročitajte više