Moskovski muzej ima izložbu o NATO-ovoj okrutnosti, spominju i bombardiranje Beograda

Foto: Profimedia

JEDAN moskovski muzej ima izložbu na kojoj prikazuje "okrutnost NATO-a" slikama ranjene djece i ožalošćenih žena na zidovima, piše France-Presse. "NATO. Kronika okrutnosti" otvorena je u Muzeju suvremene ruske povijesti u Moskvi. Uključuje i atomsko bombardiranje Hirošime i Nagasakija 1945., unatoč tome što je NATO osnovan tek 1949. godine.

Bombardiranje Jugoslavije 1999.

Na izložbi je predstavljeno i bombardiranje Jugoslavije 1999. godine, odnosno Beograda, ratovi pod vodstvom SAD-a u Iraku i Afganistanu, kao i suradnja Ukrajine i NATO-a "koja je dovela do sadašnjeg sukoba", izvještava novinska agencija. "Svaki put je teško govoriti o zločinima koje su počinile NATO trupe", rekao je vodič Jaroslav Polestrov (46) novinaru AFP-a.

Na zidovima su fotografije prosvjeda protiv NATO-a u Europi i brojne fotografije djece u zonama sukoba, od kojih su neki vidno ozlijeđeni. Polestrov je studentima pokazao hrpu ukrajinskih plavih i žutih zastava istaknutih pored nacističke SS kacige i američke zastave, s kartama koje prikazuju koliko daleko u Rusiju mogu doseći NATO-ovi projektili.

"Rusija i Kina se nisu složile s Clintonovom odlukom"

O NATO-ovom bombardiranju Jugoslavije 1999. je rekao: "Rusija i Kina se nisu složile s odlukom koju su donijeli Bill Clinton, predsjednik SAD-a i kriminalci poput njega." "Neophodno je da se djeca, adolescenti, pa čak i mnogi odrasli sami uvjere koliko je zapadni svijet truo", napisale su dvije žene, koje su se potpisale punim imenom, u poruci koju je vidio AFP.

Drugi posjetitelji osudili su moskovski narativ. "Ova izložba je propagandno sranje u sovjetskom stilu", stajalo je u jednom unosu.

Pročitajte više