MOST izignorirao Bulja, evo što su nam rekli o pitanju HEP-a i INE

Foto: FaH

SABORSKI zastupnik MOST-a Miro Bulj ustao je protiv privatizacije HEP-a, a MOST za Index kaže - to nije naš stav.

Protiv najave vlastite vlade Bulj je ustao na Facebooku. U novogodišnjoj noći, negdje oko 23 sata, poručio je Andreju Plenkoviću - HEP se ne smije prodati bez referenduma. Sve drugo bi bila izdaja nacionalnih interesa.

"Prodati HEP nitko nema pravo, osim vlasnika, a to je hrvatski narod. Smatram da bi svaka odluka o prodaji HEP-a bez volje većine hrvatskih građana, iskazane na #referendumu, bila još jedna u nizu izdaja nacionalnih interesa."

Jesu li MOST i Bulj uopće na istoj strani?

Bulj je do sada ustao dva puta protiv (svoje) vlade. Prvi put, kada je također bilo riječ o INI, vlada je pala, a tadašnji šef HDZ-a Karamarko postao politička prošlost. Ovaj MOST-ovac iz Sinja je ujedno i jedini MOST-ovac koji se oglasio o temi INE, HEP-a i referenduma uopće.

Iako nas iskustvo uči da Buljevi istupi mogu značiti čak i pad vlade, prema odgovoru kojeg smo dobili iz MOST-a izgleda da je ovo ipak samo privlačenje pozornosti javnosti u stilu Ivana Pernara, kako nam je još jučer Buljev istup izjavio politički analitičar Žarko Puhovski.

"Službeni stav MOST-a nezavisnih lista i smjernice energetske politike sutra će iznijeti ministar nadležnog resora, Slaven Dobrović", poručili su nam iz MOST-a najavivši time da će se nakon 10 dana šutnje sutra napokon očitovati o jednoj od najvažnijih privatizacijskih tema posljednjih godina. Naravno, a poznavajući dosadašnje funkcioniranje MOST-a, moguće je da sutra zapravo (opet) ništa ne kažu, kao i da preksutra već budu tvrdili nešto treće.

MOST izignorirao Bulja kao da je potpuno nebitan, a ne njihov saborski zastupnik


Iako nisu izričito naveli da Bulj ne govori u ime MOST-a, ovakvo ignoriranje jednog njihovog saborskog zastupnika ipak je znakovito. To možda ponajviše govori i o vezi MOST - Bulj.

Drugi put kada je Bulj ustao protiv (svoje) vlade je na izglasavanju proračun. Za razliku od svih MOST-ovaca, Bulj je bio protiv. No, to ni ne čudi s obzirom da je ista ta vlada nekoliko sati ranije glatko odbila sve njegove amandmane (a i amandmane njegovih kolega MOST-ovaca, ali to drugima ipak nije smetalo da podrže Plenkovićev proračun).

U MOST-u nam ne otkrivaju što se događa u njihovom odnosu s Buljem i zašto tako često solira. Ipak, iako se time pridružuje mnoštvu MOST-ovaca, znakovito je i da Bulj uopće nije član te stranke iako je upravo preko njihove liste ušao u sabor.

Pročitajte više