Most napustio i Martin Pauk, nogometni sudac koji je odao počast Praljku

Screenshot YouTube

SPLITSKI gradski vijećnik Martin Pauk više nije u redovima Mosta. Pauk, koji je slovenskog parlamentarca pozvao da šakama riješe teritorijalne razmirice između dviju zemalja, prošlog je tjedna oštro osudio napuštanje vijećnice tijekom komemoracije za Slobodana Praljka. SDP-ovci i Pametno su ga podsjetili na sve one koji su izašli iz sabora kada se odlučivalo o odlasku iz Jugoslavije, a svoj konkretni obol dao je i kao nogometni sudac odavanjem počasti Praljku prije početka utakmice u nižem rangu natjecanja. 

Problem se pojavio oko vanjskopolitičkih tema, doznajemo od Ante Čikotića, čelnika Mosta u Splitu.

Čikotić o Pauku: U Gradskom vijeću nema prostora za vanjsku politiku

"Martin ima izraziti gen za vanjsku politiku koja u Gradskom vijeću nema prostora. Ovdje su komunalne teme. Doprinos Grada Splita boljoj kvaliteti života. Ne možemo pratiti Martina i njegove istupe vezane za vanjsku politiku. Dogovorili smo se da on svoje stavove vezane za taj segment zastupa samostalno, surađivat ćemo na tri osnovne baze: transparentnost, borba protiv korupcije i za ostanak mladih u Splitu i Hrvatskoj. Time dokazujemo da podižemo nivo političke kulture u Splitu, nema dramatičnih odlazaka u Splitu", kazao nam je Čikotić. 

Čikotić o Orepiću: Vjerojatno mu treba vremena da se prilagodi

Komentirao nam je i odlazak Vlahe Orepića.

"On je izraziti individualac, a njegove namjere su plemenite. Dok je bio ministar unutarnjih poslova, imao je slobodu, Most mu nikada nije ništa nametao. Sada se vratio u političku arenu, vjerojatno mu treba vremena da se prilagodi. Ne znači da nećemo surađivati. Vidjet ćemo što će biti. Orepić ima još što reći u političkom segmentu. Nadam se da će se nastaviti boriti na načelima Mosta na kojima je ušao u sabor", kazao je Čikotić. 

Pauk o odlasku: Sve je bilo u redu dok nisam počeo s iskakanjem u medijima

Evo što o odlasku kaže Pauk.

"Nakon razgovora i konzultacija u stranci, došlo je do određenih razlika u mišljenju. Ne radi se ni o kakvom sukobu, raskolu, razmiricama. Moja vizija vođenja politike Mosta u Splitu se ne poklapa s kolegom Čikotićem. On ima svoj put, ja imam svoj put, ali cilj nam je zajednički. Sve one ideje Mosta koje zastupamo ostaju posve iste, a razlikujemo se samo po putu kojim želimo ostvariti ideju. Sve je bilo u redu dok nisam počeo s meni svojstvenim iskakanjem u medijima. Dio novopridošlog članstva izrazio je neslaganje s nekim mojim stavovima. Nisu željeli da se prihvate kao stav Mosta", pojasnio je Pauk.

Pauk o komemoraciji za Praljka: Meni bi bilo logično da se to dogodilo u školama i fakultetima

Pitali smo ga i za komemoraciju za Praljka na nogometnoj utakmici.  

"To je bila moja odluka. Dva dana prije utakmice čitav hrvatski sabor, skoro svi zastupnici prisustvovali su komemoraciji. Nakon što se u saboru održi minuta šutnje za nekog člana našeg naroda, predstavnika, generala, dužnosnika, to se automatizmom prelijeva na čitavu državu, meni bi bilo logično da se to dogodilo u školama, fakultetima, na priredbama, sportskim borilištima. Nisam imao problema ni u Savezu ni u Mostu", objasnio je Pauk. 

 

Pročitajte više