Most: Osječki prijevoznik zaposlio 40 ljudi bez natječaja. Direktor: Sve je legalno

Ilustracija: Marko Mrkonjic/PIXSELL

OSJEČKO Gradsko prijevozno poduzeće (GPP) odgovorilo je danas Mostu da nije u obvezi provoditi javne natječaje prilikom zapošljavanja te da su zapošljavanja u posljednjih šest mjeseci provedena prema zahtjevima stručnih službi i uz podršku Radničkog vijeća.

Predstavnici Mosta danas su na konferenciji za novinare prozvali tu gradsku tvrtku da je zaposlila 40 novih djelatnika bez javnog natječaja.

Direktor: Imamo nedostatak vozača

Direktor tvrtke Dejan Rusmirović odgovorio je da GPP, poput svih hrvatskih javnih prijevoznika ima naslijeđen problem nedostatka vozača i majstora za održavanja tramvaja i autobusa.

Članovi Mosta po njegovim riječima sigurno znaju da GPP nije u obvezi provođenja javnog natječaja jer je u razdoblju od 2017. do 2021., dok je potpredsjednik Nadzornog odbora bio član Mosta Krešimir Bajamić, bez javnog natječaja zaposleno 86 radnika, među kojima i visokopozicionirana članica Mosta koja je 2020. bila kandidatkinja stranke na parlamentarnim izborima.

"Most izmišlja probleme u gradu"

Rusmirović smatra da su stvarni problemi GPP-a nepravilnosti u radu prijašnje Uprave, koju su između ostalih nadzirali i članovi Mosta, te podsjeća da je Most nedavno ostao bez ijednog člana stranke u osječkom Gradskom vijeću pa je stoga "logična potreba za izmišljanjem problema u gradu koji se konačno nalazi na svojoj uzlaznoj putanji".

Napominje da je zbog modernizacije tramvajske infrastrukture trebalo osigurati veći broj vozača autobusa te da je GPP za odabir radnika koristio internu bazu zamolbi, pristiglih u zadnjih godinu dana.

Pročitajte više

 

Pročitajte više