KRAJ PREGOVORA Most prihvatio HDZ-ovu ponudu, doznajemo na što su pristali

Foto: FAH

NACIONALNO vijeće MOST-a pristalo je na ponudu HDZ-a u sklopu pregovora oko sastavljanja Vlade. Pregovori o sastavljanju Vlade tako su završeni, a očekuje se da će MOST uskoro predati svoje potpise Plenkoviću.

"Obavještavamo Vas da je Nacionalno vijeće Mosta nezavisnih lista usvojilo prijedlog usuglašen od strane oba pregovaračka tima sa zadnjeg sastanka održanog u srijedu 5. listopada.

Zajednička izjava za medije predviđena je za sutra, u petak 7. listopada iza 12:00 sati. O točnom terminu i mjestu zajedničke izjave bit ćete pravovremeno obavješteni", stigala je večeras obavijest iz MOST-a.

Kako doznajemo, MOST je pristao na četiri ministarstva, mjesto potpredsjednika Vlade, mesto potpredsjednika Sabora te na rotirajuću poziciju šefa Sabora po modelu "2+2". Doznajemo i da će, prema dogovoru, prve dvije godine mandata šef Sabora biti Petrov, a onda na red dolazi kandidat iz redova HDZ-a.

Plenković: Nema drame

Šef HDZ-a Andrej Plenković izašao je iz središnjice HDZ-a u 17 sati. Novinarima je pritom dao izjavu u kojoj je još jednom ponovio da HDZ ima dovoljno potpisa za sastavljanje Vlade.

Rekao je i da sutra očekuje potpise svih manjinaca.

"Stavili smo na stol ono što smatramo da je realno i pravično, očekujemo povratnu informaciju. Kad se jave, onda ćemo se dogovarati. Nema drame, sve je ok", rekao je novinarima Plenković te im poručio da "idu doma".

Na upit novinara je li istina da je HDZ ponudio MOSTU četiri ministarstva, mjesto potpredsjednika Vlade i rotirajuću poziciju predsjednika Sabora, Plenković je kazao: "Jako, jako slično, da".

Pročitajte više