Mostar: Evidentirane 232 osobe koje su prijetnja ceremoniji otvaranja Starog mosta

POLICIJA je evidentirala 232 osobe koje neizravno mogu ugroziti sigurnost ceremonije otvaranja obnovljenog Starog mosta zakazane za 23. srpnja ove godine, izjavio je u utorak voditelj Operativnog stožera za policijsko osiguranje ove manifestacije Zlatko Miletić.

On je istaknuo kako su protiv tih osoba poduzete "operativne aktivnosti", ali nije želio precizirati koje.

Miletić je kazao kako je u sklopu sigurnosnih priprema za ceremoniju otvaranja Staroga mosta policija stavila pod fizički nadzor i sve četiri hidroelektrane na Neretvi na mostarskom području, kako bi se onemogućile sabotaže koje bi primjerice mogle izazvati velike valove i ugroziti sigurnost svečanosti otvaranja Starog mosta.

Glasnogovornik Uprave policije Federacije BiH Robert Cvrtak je potvrdio kako je do završetka ceremonije otvaranja Staroga mosta zabranjeno kupanje i pecanje u blizini hidroelektrana na Neretvi.

Zlatko Miletić je najavio kako će u razdoblju od 23. do 25. srpnja u luci Neum biti smješten brod Njemačke ratne mornarice radi potpore SFOR-u u sklopu osiguranja manifestacije otvaranja Starog mosta.

Operativni stožer je pozvao sve građane BiH koji imaju informacije važne za sigurnost da ih dostave policiji. Najavio je također da će u idućih pet dana biti pojačane kontrole prometa na mostarskom, ali i na području cijele Federacije BiH.

Pročitajte više