Mostar: Pojačane sigurnosne pripreme za otvaranje Starog mosta

U MOSTARU se u četvrtak sastalo oko 70 predstavnika sigurnosnih službi kako bi razmotrili pripreme za osiguravanje ceremonije otvaranja obnovljenog Starog mosta, zakazane za 23. srpnja ove godine, izjavio je za HINA-u glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak.

Taj sastanak je slijedio nakon javnog upozorenja direktora policije Federacije BiH Zlatka Miletića da bi ekstremističke skupine mogle ugroziti svečano otvaranje obnovljenog Starog mosta. Miletić je u srijedu navečer Televiziji Federacije BiH izjavio kako "postoje operativna saznanja o mogućim terorističkim aktivnostima u svezi s otvaranjem Staroga mosta", te da se poduzimaju sve mjere kako bi se to spriječilo.

Zapovjednik Specijalne postrojbe MUP-a Federacije BiH Dragan Vikić posjetio je u četvrtak obnovljeni Stari most u Mostaru, odnosno lokaciju na kojoj će biti održana svečanost otvaranja ovog spomenika kulture. On je izjavio da će samo za osiguranje mjesta ceremonije biti angažirano između 600 i 800 policajaca, te da će osim toga biti angažirana i policija, kako se izrazio, na redovitim zadacima osiguranja. Specijalna policijska postrojba bit će uz ostalo angažirana na protudiverzantskoj, protupožarnoj i mikrobiološkoj zaštiti. Na upit hoće li se u poslovima zaštite otvaranja Staroga mosta u Mostaru surađivati i s policijama susjednih zemalja Vikić je odgovorio potvrdno rekavši kako će "dobro doći i podaci Interpola".

Pročitajte više