Mostar: SFOR će čuvati sigurnost tijekom otvaranja Starog mosta

SFOR će se na traženje bosanskohercegovačkih vlasti uključiti u pojačane sigurnosne pripreme za svečano otvorenje obnovljenog Starog mosta zakazano u Mostaru za 23. srpnja ove godine, priopćila je i srijedu SFORova Multinacionalna operativna jedinica za jugoistočni sektor.

Glasnogovornik ove SFOR-ove jedinice Norbert Horpel najavio je da će 18. srpnja u mostarsku bazu Stabilizacijskih snaga doći pojačanje, odnosno pripadnici Multinacionalne operativne jedinice za sjeverozapadni sektor, čije je zapovjedništvo u Tuzli.

U razdoblju od 19. do 28. srpnja Stabilizacijske će snage na mostarskom području organizirati i posebnu vježbu "Združena odlučnost 32" radi pružanja pomoći bosanskohercegovačkim vlastima u njihovim naporima da osiguraju mirno okružje prilikom održavanja manifestacije otvaranja Starog mosta, objasnio je Horpel.

Glasnogovornica mostarskog ureda policijske misije Europske unije u BiH Kirsten Haupt je izjavila kako se poduzimaju golemi napori u sigurnosnim pripremama za svečanost otvaranja Starog mosta te da policija EU pomno prati pripreme bosansko-hercegovačkih policijskih agencija za tu manifestaciju.

Nedavno je ravnatelj Uprave policije MUP-a Federacije BiH Zlatko Miletić javno upozorio da postoje informacije o mogućim terorističkim prijetnjama ceremoniji otvaranja Starog mosta.

(Hina)xpg ybs

Pročitajte više