MOST-ovka lagala pa za sve okrivila novinare

Foto: FaH

"KAD faliješ nešto šta ne utječe na nikoga - 15 članaka i svi novinari na nogama!!!" - tim riječima se MOST-ova saborska zastupnica Ivana Ninčević-Lesandrić osvrnula na članak Indexa o tome kako ju MOST povlači iz utrke za gradonačelnicu Splita.

Podsjetimo, ona je u velikom intervjuu prošlog tjedna za jedan dnevni list najavila svoju kandidaturu na izborima za gradonačelnika Splita. Ipak, Ninčević živi u Solinu i kako kaže, nije znala da šest mjeseci prije izbora promijeniti prebivalište na splitsku adresu.

>> MOST-ovka ipak ne ide u utrku za gradonačelnicu Splita: "Htjeli smo je dodatno ispromovirati"

>> Otkrivamo pozadinu MOST-ovog muljanja o Splitu

Ljudski je griješiti, ali Ninčević-Lesandrić i MOST, umjesto da su priznali grešku kada su je shvatili, prvo su je pokušali prešutjeti. Kada je Index u nedjelju navečer nazvao glasnogovornika MOST-a Nikolu Grmoju i rekao mu da znamo da Ninčević-Lesandrić neće biti njihov kandidat, dobili smo odgovor da je od samog početka to bio njihov plan i da su je tako htjeli - ispromovirati.

Kratak put od pogreške do laži


Od (vjerojatno) nenamjerne pogreške i prešućivanja - došli smo tako i do prve neistine.

Ni Ivana Ninčević-Lesandrić nije se oglašavala o ovom pitanju. Čak i potpisniku ovih redaka, nakon što je vjerojatno već znala da ne može biti kandidat, porukom je potvrdila svoju kandidaturu.

U svojem istupu na Facebooku, Ninčević-Lesandrić napala je novinare jer su se drznuli pisati o njoj i razokriti njihovo muljanje, a "kad ukradeš milijune - 0 članaka i ima bit svi dobiju odjednom otkaz pa nema tko pisat", tvrdi Ninčević-Lesandrić.

A za brojne neistine koje su MOST-ovci na tu temu izrekli, kaže: "To je bila strategija PR-a i njihova odluka da ovo iskoriste kao duplu promociju.

Nakon nove salve kritika i medijskih napisa zbog ovog napada, krivca za svoje iznošenje neistina vidi i u Marijanu Hanžekoviću. Tako u sljedećoj objavi piše: "Kad već moraju pisat kako šef Hanza iz Zagreba naredi, meni je eto žao što u dalmatinskim novinama baš moraju i napisat "fulala" - u nas se kaže - falila", poručila je Ninčević-Lesandrić jednom splitskom dnevnom listu koji je prenio Indexovu priču.

"Jedino Bog na nebu i MOST na zemlji!"

Inače, zanimljivo je i kojim riječima članovi MOST-a brane Ninčević-Lesandrić na ovu temu. Osim što to rade u duhu čuvene izreke "Zaustavite Reuters", da ne znamo da je riječ o MOST-u koji želi promjene i stručnost, pomislili bismo da su ovo birači HDZ-a i SDP-a.


"Mediji nas godinama uništavaju sad se sve javno zna kako pobijedit zlo jedino Bog na nebu i most na zemlji BAŠ ZATO MOST VOLIM HRVATSKU"

"A ne valjas cin neces krast i ic njima niz dlaku."

"Pokrenimo zajedno svoje novine pod okriljem NL Most!"

"A mesozdera koji jedu sve sta ima bakteriju"

"Novinarska laž više ne može živijeti jer je most na snazi i BAŠ ZATO MOST"

Podsjetimo, nakon "spinova" i "neistina", Ivana Ninčević-Lesandrić je danas, ako se u međuvremenu nisu predomislili kandidatkinja MOST-a za županicu splitsko-dalmatinsku. Ukoliko pobijedi, skrbit će o 4.540 kilometara četvornih teritorija i više od 454 tisuće stanovnika.

Pročitajte više