Motorola testira uređaje s MasterCard PayPass tehnologijom

MOTOROLA je danas najavila testiranje mobitela s MasterCard PayPass, novom tehnologijom plaćanja bez kontakta i s NFC tehnologijom. Korisnici će uživati u prednostima jednostavnijih i bržih transakcija plaćanja sa svojih mobitela.

"Korisnici i dalje žele uređaje koji će im olakšati život" – kaže Art Kranzley, izvršni potpredsjednik i glavni e-Business službenik za MasterCard International. "Kombinacija MasterCard PayPass plaćanja s Motorola mobitelima nudi potrošačima jedinstven način plaćanja. Također su i nedavna istraživanja MasterCarda pokazala da potrošači traže one mobitele koji se mogu priključiti na PayPass jer rado prihvaćaju takvu vrstu plaćanja " – dodao je Kranzley.

"Posebno se radujemo suradnji s MasterCardom i zajedničkom stvaranju telefona koji će imati utjecaj na promjenu životnog stila naših korisnika, te će ponuditi brži i sigurniji način plaćanja." – kaže Ron Hamma, potpredsjednik i direktor poslovnog razvoja, Motorole, Inc. "Potpuno integrirana MasterCard PayPass tehnologija u našim mobitelima prirodna je stvar i veliki dobitak za korisnike.

Mobiteli će sadržavati niz sigurnosnih osobina kako bi se zaštitili financijski podaci i korisnicima omogućila sigurna financijska transakcija.
Motorola mobiteli biti će opremljeni NFC tehnologijom, koja omogućava uređaju pokretanje raznih aplikacija kao i izvršavanje plaćanja. U budućnosti takve aplikacije mogu podržavati kupnju karata za prijevoz ili razne priredbe. Osim toga, mobitel može funkcionirati kao bežični čitač, što otvara put raznim marketinškim i promotivnim aplikacijama.

Motorola mobiteli s MasterCard PayPass tehnologijom trebali bi biti testirani do kraja ove godine na niz lokacija u SAD.

Pročitajte više