Motorola, Verizon i Google razvijaju tablet koji će ugroziti iPad



IAKO Apple trenutno vlada tržištem tablet računala – u 80 dana je prodao tri milijuna iPada – konkurencija udara na vrata, i to od jednog od najopasnijih protivnika. Financial Times javlja da Motorola i američki mobilni operater Verizon razvijaju tablet kojim bi upravljala verzija Android sustava za Google TV.

FT navodi da će uređaj imati zaslon od deset inča, podržavati Flash, imati USB, moći se bežično povezivati s drugim uređajima, te biti lakši i tanji od iPada i imati dvije kamere.

Motorola, Verizon i Google već su imali koristi od partnerstva pri izradi pametnih mobitela linije Droid, a Motorola je tu posebno dobro prošla, jer se vratila na staze slave. Operativni sustav Android je s novom verzijom, 2.0, postao jako popularan.

U prvih šest mjeseci ove godine, mobiteli koji koriste sustav Android uzeli su 27 posto tržišnog udjela, dok je iPhone, Appleov jedini pametni mobitel, ostao na 23 posto.

Znači li to da bi novi tablet mogao ugroziti iPad? Teško je reći. On bi se na tržištu mogao naći već ove jeseni, kad se očekuje dolazak bar još jednog željno iščekivanog tableta, HP-ovog Slatea.

Pročitajte više