U prosincu HTV nije imao niti jednu emisiju u 10 najgledanijih

Ilustracija: Index (FAH, VEM)

REZULTATI analize gledanosti nacionalnih televizija za prosinac 2017. godine pokazali su kako se poredak gledanosti nije mijenjao, no dogodilo se nešto što do sada nije bio slučaj. Naime, možda i prvi put ni jedna emisija HTV-a nije ušla u prvih 10 najgledanijih emisija mjeseca.

U prosincu nije bilo utakmica

Do sada se u prvih 10 mogao naći Podnevni dnevnik HTV-a, poljoprivredna emisija Plodovi zemlje, talk show Nedjeljom u dva ili neka od utakmica nacionalne nogometne reprezentacije, no u prosincu utakmica nije bilo, a ostale su emisije istisnuli sadržaji Nove TV i RTL-a. No, krenimo redom.



Agencija za elektroničke medije u suradnji s AGB Nielsenom, specijaliziranom agencijom za istraživanje gledanosti televizije, mjesečno donosi analize gledanosti televizije u Hrvatskoj.

U studenom prošle godine Nova TV imala je 24,96 posto gledanosti u kategoriji gledatelja starijih od četiri godine. Drugi je HTV1 s postotkom od 16,35 posto, a treći je RTL s 14,62 posto. Isti poredak je i za prosinac, no drugačijim postotcima. Nova TV imala je 23,5 posto, HTV1 je bio na 15,96 posto, a RTL na 13,9 posto.

U studenom ih izvukao repesaž s Grčkom

U prosincu u prvih 10 našlo se čak osam emisija Nove TV te dvije emisije RTL-a. Najgledaniji je Super Talent koji je gledalo 799 tisuća gledatelja, druga je serija Čista ljubav koju je 29. prosinca gledalo 766 tisuća gledatelja, a treći je Dnevnik Nove TV koji je 10. prosinca gledalo 756 tisuća gledatelja.



Samo mjesec dana prije HTV je imao dvije najgledanije emisije u studenom. Riječ je o utakmicama nogometne reprezentacije s Grčkom koju je 12. studenog gledalo preko milijuna gledatelja. U prvih deset bili su i Plodovi zemlje na osmom mjestu s 568 tisuća gledatelja.
 

 

Pročitajte više