Možda malo kasnije: James Murdoch iz "moralnih razloga" odbio bonus od 6 milijuna dolara

ŠEF tvrtke News International James Murdoch odbio je primiti ovogodišnji bonus od 6 milijuna dolara, zbog "trenutnih kontroverzi" oko hakiranja telefona od strane ugaslog News of the Worlda.

Njegov otac Rupert Murdoch, šef krovne korporacije News Corp, primio je bonus od 12.5 milijuna dolara, a njegova ukupna naknada za prvu polovicu godine iznosi 33.3 milijuna dolara, što označava porast od 47 posto.

Ukupna zarada narasla je Jamesu, i to čak 74 posto, pa iznosi 17 milijuna dolara za prvu polovicu, ali bonus, eto, nije odlučio primiti jer je "to jedina ispravna stvar za učiniti". "U svjetlu trenutnih kontroverzi koje okružuju News of the World, odlučio sam odbiti bonus kojim me kompanija odlučila nagraditi", kazao je James.

Sad nije vrijeme za bonus, ali malo poslije će već biti prikladno

"Iako financijski i poslovni kriteriji na kojima se temelji izračun bonusa nisu povezani s ovim skandalom, smatram da je odbijanje bonusa ispravna odluka. Ipak, konzultirat ću se s kompenzacijskim odborom u budućnosti o tome da li će nekakva vrsta bonusa biti prikladna malo kasnije", dodao je James Murdoch.

Pročitajte više