MP Invest predstavio četiri nova investicijska fonda

DIONIČKO društvo za osnivanje i upravljanje investicijskim fondovima MP Invest predstavilo je na danas održanoj konferenciji za novinare četiri nova fonda od kojih je jedan prvi takve vrste u Europi. Dionički fondovi MP-global.Hr, MP-Balkan.Hr, MP-Bric.Hr i MP-Mena.Hr započinju s radom u petak 7. ožujka 2008. godine, a temeljni kapital im je 3 milijuna kuna.

Cilj MP Investa je "zadovoljan ulagač, a zadovoljan ulagač je samo onaj koji dugoročno ostvari dobre i iznadprosječne rezultate i povećanje vrijednosti uloženih sredstava", rekao je Ivan Ivin, predsjednik Uprave MP Investa.

Dionički otvoreni investicijski fond MP-Global.Hr sastavljen je od najboljih investicijskih ideja i predstavlja najbolje investicijske prilike u cijelom svijetu, MP-Balkan.Hr investicijski fond pokriva tržišta Balkanskog područja te tržišta Rusije, Bjelorusije i Ukrajine pa sve do tržišta srednje Azije. MP-Balkan.Hr koncentrira se na ulaganja u sigurnije tržište farmacije, telekomunikacija, bankarstva, trgovine i turizma.

Posebna ponuda MP Investa su dva nova proizvoda od kojih je jedan MP-Bric.Hr koji je specifičan po investiranju u tržište Brazila, Rusije, Indije i Kine koje krije veliki potencijal. Posljednji predstavljeni fond, MP-Mena.Hr, jedini takve vrste u Europi, investira sredstva na tržište Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike.

"Posebnu atraktivnost ovih tržišta potkrjepljuju činjenice da je riječ o zemljopisnom području s koncentriranim bogatstvom koje ima 70 posto svjetskih rezervi nafte i 46 posto svjetskih rezervi prirodnog plina što ga čini vitalnim izvorom globalne ekonomske stabilnosti“, zaključio je Aleš Berk Skok, član Uprave MP Investa.

MP Invest osnovan je 24. listopada 2007. godine, ali nije novost na tržištu jer je u vlasništvu slovenske grupacije Medvešek Pušnik koja trenutno upravlja sa 11 investicijskih fondova čija ukupna imovina premašuje 160 milijuna eura.

V.M.

Pročitajte više