LOKALNI IZBORI

Mrak Taritaš: Cibona je simbol nebrige vlasti za gradsku imovinu

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

KANDIDATKINJA GLAS-a za zagrebačku gradonačelnicu Anka Mrak Taritaš upozorila je u utorak na propadanje gradske imovine istaknuvši kompleks Cibona kao simbol nebrige gradskih vlasti za imovinu i interese građana.

"Kompleks Cibona simbol je nebrige zagrebačke vlasti za gradsku imovinu, pogotovo prolaz koji je nekad bio elitni trgovački centar, a danas nitko ne želi unutra ni ući", rekla je novinarima Mrak Taritaš na Trgu Dražena Petrovića, gdje je i predstavila svoj model upravljanja gradskom imovinom.

Istaknula je da Cibona nije jedini objekt koji propada, nego da takvih po gradu ima puno jer ih Grad ne održava.

"Grad treba sve svoje prostore staviti u funkciju, omogućiti građanima da ih koriste uz simbolične naknade te im tako biti prijatelj", poručila je Mrak Taritaš.

Istaknula je da upravljanje gradskom imovinom treba ispuniti tri glavne svrhe - racionalno upravljanje i smanjivanje troškova, korist i povećanje usluge za građane te razvoj grada.

"Donošenje odluka u korist profita kumova i građevinske mafije"

Smatra da se troškovi mogu smanjiti i to naplatom potraživanja te projektnim pristupom gradnji, sanaciji i održavanju prostora, što se odnosi na primjereno održavanje i izgradnju novih zgrada javne namjene.

"Zapostavljene nekretnine moraju se aktivirati uz višenamjensko korištenje i te preskočene prostore treba iskoristiti za transformaciju i razvoj pojedinih dijelova Zagreba", naglasila je Mrak Taritaš. Kao primjer je navela komplekse Gredelj, Paromlin i Zagrepčanka, Sveučilišnu bolnicu i Blok Badelj.

Kandidat za zamjenika gradonačelnice Marko Torjanac ocijenio je da je kompleks Cibona idealan za održavanje sportskih i kulturnih događaja te najavio plan prenamjene određenih gradskih prostora u mjesta okupljanja građana.

Drugi kandidat za zamjenika gradonačelnice Mirando Mrsić kazao je da je Cibona primjer kako se gradska vlast odnosi prema gradu i interesima građana pa je prozvao gradske vlasti za donošenje odluka u korist profita kumova i građevinske mafije.

Pročitajte više