Mrak Taritaš: Novi ministar je očito provjereni stranački kadar

Foto: Patrik Macek/Pixsell

ANKA MRAK TARITAŠ (Klub Centra i GLAS-a) upozorila je da nas čeka "vruća jesen", a zima koja dolazi energetski bi mogla biti duga i hladna. "Ne zbog klime i klimatskih promjena, nego zbog rata u Ukrajini i svih njegovih posljedica", rekla je. 

Također, upozorila je i da cijene "plina divljaju", a trgovci plinom su u strahu za opskrbu jer je Gazprom proteklih tjedana isporuke plinovodom Sjeverni tok 1 smanjio za 60 posto zbog servisa i kašnjenja pumpi koje je Siemens poslao na remont u Kanadu, a Kanada ih blokirala zbog sankcija Rusiji. 

Uz to, za 11. srpnja najavljeno je zatvaranje plinovoda radi održavanja, a dodatni problem stvaraju i štrajk naftnih radnika u Norveškoj te tehnički i drugi problemi s količinama LNG-a koje se mogu isporučiti iz SAD-a i Kanade.

"Novi ministar je očito provjereni stranački kadar"

"I u svemu tome ludilu, mi smo evo ostali i bez ministra financija. O novome ne znamo puno u ovom trenutku, osim da je očito provjereni stranački kadar", rekla je Mrak Taritaš.

Upitala je i hoće li novi ministar biti u stanju nositi se s posljedicama energetske krize, rata u Ukrajini, epidemije covida, zajedno s vlastitim kolegama poput, na primjer, Vilija Beroša koji svaka dva mjeseca treba novih pet milijardi kuna za pokrivanje dugova.

Pročitajte više