Mrak Taritaš o novoj vladi: Neće to kratko trajati, interesi su tu snažni

Screenshot: N1

Anka Mrak Taritaš iz stranke Glas gostovala je na N1 televiziji, gdje je razgovarala o dogovorenoj parlamentarnoj većini i vladi između HDZ-a i Domovinskog pokreta.

"Mi koji smo dugo u politici uvijek gledamo u daljinu i vidimo neke stvari koje se sad ne vide. Nisu za badava bili dogovori u Banskim dvorima da DP-ovci vide što sve mogu dobiti.

Neće to kratko trajati, tu su interesi toliko snažni da će tu zasigurno probati pod bilo kojim uvjetima ostati što duže. Tu ima još sasvim dovoljno plijena", rekla je saborska zastupnica Anka Mrak Taritaš.

"Gospodarstvo nam ovisi o stranim radnicima, a ti u kampanji govoriš protiv njih"

Također, kaže: "Prije nekoliko godina sam pitala Andreja Plenkovića je li Pavao Vujnovac njegov Ivica Todorić pa se strašno uvrijedio. Još jedino fali da Pavao Vujnovac bude prvi potpredsjednik vlade bez portfelja", rekla je pa dodala:

"Ne vjerujem ništa, ne bi me iznenadilo da oni kažu da je Mario Radić najbolji za gospodarstvo pa da preuzme taj resor.

Naše gospodarstvo ovisi o stranim radnicima, a ti u kampanji govoriš protiv njih. Taj ministar će morati inzistirati na stranim radnicima. Bit će zanimljiva promjena koja će kod njih morati biti", rekla je.

"Bit će zanimljiva tema potpomognute oplodnje"

Dotaknula se i demografskih mjera.

"Imam jedan prijedlog za demografiju. Bit će zanimljiva tema potpomognute oplodnje. Druge zemlje su digle dobnu granicu, omogućile su umjetnu oplodnju ženama koje nisu u bračnim zajednicama. Baš me zanima hoće li to naše novo Ministarstvo demografije, a bit ćemo jedni jedini u Europi, uzeti neke dobre prakse iz drugih zemalja.

To će biti jedan od mojih prvih prijedloga. Nije demografija davanje novca. Skandinavske zemlje se godinama bore s tim problemom. Morate imati niz mjera, niz svih mogućih sektora", rekla je.

Pročitajte više