Mrak Taritaš: Svu bijedu i užas svoje politike Penava je pokazao u plakatu

Foto: FaH

Saborska zastupnica Anka Mrak Taritaš (Klub Centra, Glasa i Stranke s imenom i prezimenom) izjavila je da je Vukovar postao talac interesa gradonačelnika Ivana Penave, sve zbog predizborne kampanje.

"Gradonačelnik Vukovara pokazao je da ne preže od toga da na najgori mogući način svojata grad i građane i uspomenu na žrtve Vukovara, da ih zapravo drži kao taoce svojih osobnih interesa", rekla je Mrak Taritaš u slobodnom govoru.

"Zarobljava grad i njegove građane u nekoj mračnoj politici"

Zarobljava grad i njegove građane u nekoj mračnoj politici, koja veliča režim koji je masovne žrtve posijao 50 godina prije vukovarskih žrtava. Tako je on zamislio odavanje počasti vukovarskim žrtvama, dodala je.

Ocijenila je pritom kako Penava sve to radi zbog predizborne kampanje jer zna da su njemu i njegovoj stranci jedina šansa na izborima zaoštravanje radikalno udesno u odnosu na HDZ.

Nijedan hrvatski grad nije izgubio stanovnika koliko je izgubio Vukovar, a zašto je tome tako "tužan odgovor" daje gradonačelnik Vukovara, istaknula je.

"Svu bijedu i užas politike koja uništava taj grad već desetljećima pokazao je jednim plakatom"

"Svu bijedu i užas politike koja uništava taj grad već desetljećima pokazao je jednim plakatom i s nekoliko rečenica kojima svima tko se s njim ne slaže otkazuje dobrodošlicu u Vukovar. Svima kojima smeta ustaško znakovlje", rekla je i upitala tko normalan u službeni program i na službene plakate događaja koji komemorira žrtve rata lijepi simbole režima odgovornog za vjerojatno najgora ratna zvjerstva u povijesti.

Na njezin govor reagirao je Daniel Spajić (Domovinski pokret) naglasivši da su u Vukovar dobrodošli svi koji poštuju hrvatsku državu i postrojbe koje su branile državu, među kojima je i HOS.

Pročitajte više