Mravku odredili još dva mjeseca zatvora, obrana pokreće svoju istragu

BIVŠI šef Uprave HEP-a Ivan Mravak za dva dana je trebao biti pušten na slobodu, no zatvor mu je produljen za još dva mjeseca. Mravak je u zatvoru već tri i pol mjeseca.

Mravkov odvjetnik Branko Šerić najavio je kako će obrana, neovisno o Uskoku, provesti svoju istragu vezano uz navodne malverzacije s prodajom električne energije te da će ispitati svjedoke koje nije predložilo tužiteljstvo.

Kazao je i kako će se prije utvrđivanja svoje liste svjedoka uskladiti s kolegama koji brane ostale osumnjičenike u slučaju HEP, javlja HRT. Naime, Polančecov branitelj Anto Nobilo najavio je da će zatražiti svjedočenja članova užeg kabineta Vlade.

Mravak je jučer tri sata proveo na ispitivanju u Uskoku. Navodno je u svom iskazu rekao da je "radio po nalogu s vrha".

Uskok tereti Mravka da je zajedno s direktorom HEP Opskrbe Ivanom Mrljakom i nekoliko osoba iz dva dionička društva oštetio HEP za 6,3 milijuna kuna. Navodno je riječ o tvrtkama iz Dioki grupe, koja je u većinskom vlasništvu Roberta Ježića. Mravak se sumnjiči da je Diokiju, bez odluke Uprave HEP-a, dao zajam od 15 milijuna kuna s rokom otplate od 60 dana i kamatom od 10,5 posto.

Pročitajte više