Mrsić: Beroševa presica iz Knina je čisti PR

MIRANDO MRSIĆ, bivši SDP-ov ministar rada i predsjednik stranke Demokrati, u N1 Studiju govorio je o otvaranju gospodarstva, mirovinama po posebnim propisima, zarazi u domovima umirovljenika i ustaštvu, koje najoštrije osuđuje.

Na pitanje misli li da je u ovom trenutku moguće sačuvati zdravlje građana i otvoriti gospodarstvo, Mrsić ističe kako gospodarstvo i ekonomske tokove moramo otvoriti jer će nas kriza sigurno udariti i bit će žešća od prošle.

"Problem je kako naći balans između zdravlja i gospodarstva.

Sigurno će doći do povećanja broja zaraženih kad popustimo mjere. Treba štititi starije, da ostanu doma i treba agresivno testirati u domovima umirovljenika. Od početka je ministarstvo socijale išlo krivim putem.

S preporukama se stvari ne rješavaju, rješavaju se s konkretnim potezima. Ravnatelji su došli po stranačkoj pripadnosti, tu je problem.

Pravi HDZ nisu Beroš i Božinović nego Škaričić i Bedeković. Ministrica je neuspješna u tome i neće spriječiti zarazu u domovima", prokomentirao je osvrnuvši se na situaciju u domovima umirovljenika.

"Presica iz Knina je čisti PR"

Mrsić kaže da presica iz Knina očito služi za PR jer se iz nje nije doznalo ništa novo.

"HDZ sprema za izbore i ministar će imati jednu od glavnih uloga. Očekivao bih da je ministar Beroš danas otišao u KBC u Splitu ili u Zagrebu gdje očekujemo drugi dio epizode s epidemijom koronavirusa, a to je povratak u normalu, da sustav počinje pružati usluge koje je pružao i prije.

Očekujem od njega da počne rješavati da građani mogu do liječnika i dobiju zdravstvenu zaštitu...

Što se tiče Knina, bio je to čisti PR. Zdravstveni sustav mora se resetirati. Bojim se da ćemo platiti veliku cijenu što se tiče dijagnostike. Ljudi u ovih mjesec dana nisu mogli doći do liječnika", rekao je Mrsić.

"Popuštanjem mjera možemo očekivati povećanje broja zaraženih, to treba komunicirati Krizni stožer... Uz sve hvalospjeve koje dobiva Stožer, najveće trebaju dobivati građani koji su se pridržavali uputa", prokomentirao je Mirando Mrsić na N1 Televiziji.

Pročitajte više