Msgr. Đuro Hranić: Indiferentnost i liberalizam pogubno zahvatili hrvatsko društvo

U marijanskom svetištu u Ilači, povratničkome mjestu Vukovarskosrijemske županije, danas je, na blagdan Velike Gospe, euharistijsko slavlje predvodio pomoćni biskup đakovački i srijemski Đuro Hranić. L

Mnoštvo vjernika, koje tradicionalno na Veliku i Malu Gospu hodočasti Gospinom svetištu u Ilači, pomoćni biskup Đuro Hranić upozorio je na posljedice raslojavanja, otuđenosti, indiferentnosti i liberalizma, koji su, kako je rekao, pogubno zahvatili hrvatsko društvo.

"Mnogi su navikli na jeftino kršćanstvo, nenaviklo na žrtvu. Vjeru doživljavaju čisto kao privatnu stvar, a Crkvu kao servis za zadovoljavanje religioznih potreba, bez obveze prema njoj i crkvenoj zajednici", istaknuo je pomoćni biskup Đuro Hranić.

Napomenuo je kako mediji sve više teže senzacionalizmu i stvaraju društveno ozračje kako se ne isplati biti pošten, odgovoran i častan prema sebi, svojoj obitelji i zajednici.

Od vjernika se danas očekuje da budu zdrava alternativa u društvu, te da u svojem životu imaju odlučnost kakvu je imala Marija, rekao je msgr. Đuro Hranić i dodao kako se i u svećeničkim životima "nailazi na raskorake koji zbunjuju vjernike".

(Hina) xždra ymc

Pročitajte više