Msgr. Jezerinac predvodio misu za predsjednika Tuđmana

U PRIGODI obilježavanja treće godišnjice smrti prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, danas je misu zadušnicu u crkvi sv. Marka na zagrebačkom Gornjem gradu predvodio vojni biskup Juraj Jezerinac zajedno s generalnim vikarom Zagrebačke nadbiskupije prelatom Vladimirom Stankovićem i više svećenika.

Obraćajući se štovateljima pokojnog predsjednika i članovima HDZ-a okupljenima na misi, u propovijedi je biskup Jezerinac, kako javlja Ika, istaknuo kako su u dr. Tuđmanu ljudi prepoznali osobu, čijom se zaslugom ostvario vjekovni san Hrvata, unatoč protivljenju nekih međunarodnih sila, a to je stvaranje slobodne i neovisne države Hrvatske.

U tom vremenu diplomatske i krvave borbe za slobodu i samostalnost Hrvatske, kad je bila izvršena agresija na nju i kad je proživljavala najdramatičnije trenutke, boreći se za vlastiti opstanak, dr. Tuđman kao vrhovni zapovjednik oružanih snaga uspio je, zajedno s hrvatskim braniteljima i s Božjom pomoću, kako je često isticao, obraniti i sačuvati od osvajača slobodu Lijepe naše, podsjetio je vojni ordinarij.

Istaknuo je također da dok neki pokušavaju pripisati sebi zasluge stvaranja hrvatske države, želeći u isto vrijeme da se Tuđmanovo ime zaboravi i nestane iz sjećanja ljudi, unatoč tih i sličnih pokušaja, pokojni predsjednik Republike Hrvatske ostat će zabilježen u povijesti hrvatskog naroda kao ´otac hrvatske nacije´.

Ukoliko želimo dobro hrvatskoj državi, našem narodu i svim građanima, ne smijemo si dopustiti bilo kakvu podijeljenost, koja bi mogla biti uzrokom nesagledivih posljedica, poručio je biskup Jezerinac, napomenuvši da smo na tu ozbiljnost obvezani pogotovo kao vjernici, tim više što nas Evanđelje poziva na međusobno jedinstvo.

Pročitajte više