msgr. Prenđa: budimo narod dijaloga, ljudi pomirenja i mira

Nadbiskup zadarski Ivan Prenđa danas je, predvodeći svečano euharistijsko slavlje u ludbreškom svetištu Predragocjene Krvi Isusove, poručio vjernicima da se zauzimaju za dostojanstven život i duhovne vrijednosti, da prihvate izazov vremena, budu narod dijaloga, pomirenja i mira.

Na misi ispred zavjetne kapele Hrvatskog sabora, kojom je završena ludbreška vjersko-društvena manifestacija Deset dana svete nedjelje, koja se od 30. kolovoza do 7. rujna održavala pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, msgr. Prenđa je rekao kako se "danas moramo upitati gdje je mjesto kršćaninu u suvremenom hrvatskom društvu".

Krist nas i danas uči da se istinski kršćanin prepoznaje u svakidašnjem zalaganju za dostojanstven život i duhovne vrijednosti, za etičku i moralnu izgrađenost, rekao je Prenđa te je poručio vjernicima da postanu narod dijaloga, pomirenja i mira, izgrađujući domoljublje kroz ljubav prema bližnjem.

Na svečanoj misi bio je i predsjednik Sabora Zlatko Tomčić, koji je, pozdravivši hodočasnike prije mise, istaknuo da je ludbreško svetište simbol vjere hrvatskog naroda i mjesto koje bi nas trebalo poticati da činimo djela koja će naše bližnje učiniti sretnima, a svijet boljim.

(Hina) var mć

Pročitajte više