Sjećate se mule s Tuđmana koja je drogu skrivala u gaćicama? Osuđena je

MULA Aslamhan Islam Omairi koja je lani uhvaćena na Tuđmanu kako šverca drogu je osuđena.

Nepravomoćno ju je Općinski sud u Velikoj Gorici osudio na dvije godine zatvora, pišu 24sata.

25-godišnja Brazilka je u listopadu na aerodromu Franjo Tuđman uhvaćena s pet paketa kokaina ušivenih u odjeću.

Drogu je skrivala unutar odjeće te u grudnjaku i gaćicama. S njom je na istom letu iz Sao Paula preko Istanbula do Zagreba bila još jedna državljanka Brazila. Omairi je u istrazi tvrdila da joj je ona predala drogu, no kako tijekom krim istrage kod te djevojke nije ništa pronađeno, pustili su je na slobodu. Tijekom suđenja ponovila je obranu iz istrage, kad je tvrdila kako su je bande u Brazilu primorale da se upusti u krijumčarenje droge. Majka dvoje maloljetne djece rekla je kako su joj prijetili i silovanjem.

"Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjom državljankom Brazila zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela 'Neovlaštena proizvodnja i promet drogama'. Sumnja se da je 16. listopada 2021. godine oko 21 sat avionskim letom iz Sao Paula preko Istanbula kao putnica stigla na teritorij Republike Hrvatske odnosno na prostor Zračne luke 'Franjo Tuđman' u Zagrebu", pisala je tada policija.

Naime, prilikom obavljanja carinskog nadzora, osumnjičena je carinskim službenicima izručila ukupno pet paketa ispunjenih s ukupno 1100 grama kokaina, koje je skrivala unutar odjeće koju je nosila na sebi. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je kokain bio namijenjen daljnjoj prodaji.

Pročitajte više